مقدمه
لاکتوز, يک دي ساکاريد
با فرمول C12H22O11 که در غدد شیری حیوانات یافت
میشود. امروزه لاکتوز کاربرد وسیعی در صنایع غذایی
دارويي و شيميايي پیدا کرده است. در صنايع غذايي به
عنوان يك شيرين كننده، طعم دهنده, بهبود دهنده و
افزایش دهنده زمان ماندگاري محصولات غذایی و همچنين
جهت فرموله کردن غذای کودک استفاده مي شود. لاکتوز با
درجه خلوص بالا در صنایع دارویی به عنوان یک ترکیب
شیمیایی بی اثر(Excipient) و برای کمک به ساخت دارو از
آن استفاده مي شود.
روش اندازه گیری
الکتروفورز یک روش
جداسازی بر اساس اختلاف سرعت مهاجرت گونه�های باردار
در یک محلول الکترولیت است که در طول آن یک میدان
الکتریکی جریان مستقیم اعمال شده است. نمونه به درون
لوله�ی کوچکی که بین دو مخزن الکترولیت قرار دارد و
الکترودهای پلاتینی نیز در آن�ها فرو رفته، تزریق
می�شود. سپس جداسازی از طریق تفاوت در سرعت مهاجرت
گونه�ها به طرف یکی از دو الکترود صورت می�گیرد.
شناسایی و تعیین مقدار آنیون�های آنالیز شده به صورت
مستقیم به صورت جذب UV انجام می شود.
محدوده ی اندازه گیری
محدوده ی اندازه گیری
لاکتوز طبق جدول زیر تعیین شده است.
Measurment
ranges” mg/l |
500-20 |
تجهیزات و معرف ها
در این آنالیز از سیستم
الکتروفورز موئین ساخت شرکت فناوران نانومقیاس مدل Fnm
CE1000 استفاده شده است. جمع آوری, پردازش و خروجی
داده ها تحت سیستم عامل ویندوز XP/7/8 با بسته نرم
افزاری Fnm CE1000 انجام شد. همچنین تمام معرف ها از
گرید تجزیه ای یا بالاتر تهیه شد.
آنالیز نمونه
بافر: محلول 2-نفتیل
استیک اسید M020/0 و11pH=
کپیلاری: Leff/Ltot cm
75/90, m� 50 ID
تزریق: s 3 * mbar95
ولتاژ: V12
دما: RT
طول موج: nm 254
نمونه: محلول
استاندارد (ppm)4000
1--ᾳلاکتوز
2-β- لاکتوز
|
دریافت فایل |