شناسایی لاکتوز در محلول استاندارد توسط دستگاه الکتروفورز مویین ساخت شرکت فناوران نانومقیاس

 

 

 

 

 

مقدمه

لاکتوز, يک دي ساکاريد با فرمول C12H22O11 که در غدد شیری حیوانات یافت می‌شود. امروزه لاکتوز کاربرد وسیعی در صنایع غذایی دارويي و شيميايي پیدا کرده است. در صنايع غذايي به عنوان يك شيرين كننده، طعم دهنده, بهبود دهنده و افزایش دهنده زمان ماندگاري محصولات غذایی و همچنين جهت فرموله کردن غذای کودک استفاده مي شود. لاکتوز با درجه خلوص بالا در صنایع دارویی به عنوان یک ترکیب شیمیایی بی اثر(Excipient) و برای کمک به ساخت دارو از آن استفاده مي شود.

 

روش اندازه گیری

الکتروفورز یک روش جداسازی بر اساس اختلاف سرعت مهاجرت گونههای باردار در یک محلول الکترولیت است که در طول آن یک میدان الکتریکی جریان مستقیم اعمال شده است. نمونه به درون لولهی کوچکی که بین دو مخزن الکترولیت قرار دارد و الکترودهای پلاتینی نیز در آنها فرو رفته، تزریق میشود. سپس جداسازی از طریق تفاوت در سرعت مهاجرت گونهها به طرف یکی از دو الکترود  صورت میگیرد. شناسایی و تعیین مقدار آنیونهای آنالیز شده به صورت مستقیم به صورت جذب UV انجام می شود.


محدوده ی  اندازه گیری

محدوده ی اندازه گیری لاکتوز طبق جدول زیر تعیین شده است.

Measurment ranges” mg/l
500-20

 

تجهیزات و معرف ها

در  این آنالیز از سیستم الکتروفورز موئین ساخت شرکت فناوران نانومقیاس مدل Fnm CE1000  استفاده شده است. جمع آوری, پردازش و خروجی داده ها تحت سیستم عامل ویندوز XP/7/8 با بسته نرم افزاری Fnm CE1000 انجام شد. همچنین تمام معرف ها از گرید تجزیه ای یا بالاتر تهیه شد.

آنالیز نمونه

بافر: محلول 2-نفتیل استیک اسید M020/0 و11pH=

کپیلاری: Leff/Ltot  cm 75/90, m 50 ID  

تزریق: s 3 * mbar95

ولتاژ: V12

دما: RT

طول موج: nm 254

 

نمونه: محلول استاندارد (ppm)4000

1--ᾳلاکتوز

2-β- لاکتوز

 

 

دریافت فایل

  

 
 
   
 

HOME | About us | Products | Projects | Gallery | Download | Contact